Nieuws

Home

Koeien

Stieren

Sperma

Te_Koop

Links

 

 

 

 

Rasinfo

Contact

De Karolientjeshoeve

Kruiskenstraat 3

9980 Sint-Laureins

tel: 0032/499334318

 Nederlands español English Français Deutsch Italiano

Tweede reeks embryo's in aantocht !

 

Om over voldoende bloedlijnen te kunnen beschikken hebben wij voor ons fokprogramma besloten om een tweede reeks embryo's aan te schaffen in de US.

Deze zijn nu klaar om over te komen en graag geven we meer uitleg over de keuzes die we gemaakt hebben.

Eerste combinatie:

Starbase Commander x Star Supreme Credit.

x

Starbase Commander wordt ook wel "king of base" genoemd omdat hij steevast zware hoorns vererft. Met een spanwijdte van 183 cm is hij geen uitzonderlijke longhorn maar dat maakt hij ruimschoots goed bij zijn afstammelingen.

Star Supreme Credit is een topdochter van de legendarische stier Rutledge's Dinger en met een totaal hoornlengte van 250 cm is ze het levendige bewijs hiervan.

Deze combinatie heeft in het verleden reeds topdieren voortgebracht en wij verwachten hier dan ook veel van.

Tweede combinatie:

Starbase Commander x Stars Southern accent.

x

Stars Southern Accent is een dochter van de bekende stier GF Southbrook en ook deze combinatie levert normaal zeer mooie dieren op. Een voorproefje vind je hier en hier.

Derde combinatie:

X-Star x Sequential Stars

x

X-Star is een jonge opkomende Stier met een driekleur en heeft op 2,5 jarige leeftijd reeds een hoornspanwijdte van 175 cm. Hij maakt dus grote kans om de 2 meter te overschrijden (80 inch).

Voor de koe hoef je enkel maar eens op de foto te klikken om overtuigd te zijn van haar schoonheid. Ze is een dochter van J.R. Grand Slam wat veel duidelijk maakt. Met een spanwijdte van 194.25 cm en een totaalhoornmeting van 255,25 cm op de leeftijd van 5 jaar, behoort ze tot de top 1% in de longhornwereld.

Wie nog meer informatie wil over deze dieren of andere vragen heeft ivm hoorngroei ,bloedlijnen of gewoon even over longhorns wil praten, kan steeds contact met ons opnemen via mail of telefonisch ook steeds welkom.